Oudercoaching

Wat is het idee?

Ouders van kinderen met een beperking hebben het serieus wel wat zwaarder dan de gemiddelde ouders. Opvoeden is normaal gesproken al niet zo gemakkelijk, laat staan als je ook nog eens een kind hebt met een beperking.

Wat is wat?

Je vraagt je als ouder honderd keer per dag af wat je moet doen. Is het zijn karakter, hoort het bij de beperking, is hij aan het puberen, doet hij het expres en meer van dit soort vragen stromen de hele dag door je hoofd. Je kan er zo gezegd gek van worden.

Welke aanpak kies ik?

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Géén enkele weg is fout, alleen zul je merken dat sommige wegen niet het gewenste resultaat opleveren. Heb je een aantal wegen geprobeerd, dan kun je er best eens moedeloos van worden. Je voelt je een slechte ouder, je wordt gek van je kind, zijn of haar broertje of zusje lijdt eronder en eigenlijk het hele gezin wel.

Voor wie?

 

Voor elke ouder die met het hand in het haar zit hoe nu verder te gaan. Ik ga samen met jou of jullie om tafel om te kijken wat mogelijk de beste oplossing is. We zorgen ervoor dat vader en moeder (of eventueel stiefmoeder/stiefvader) op één lijn liggen. Dat is het uitgangspunt. Dan kijken we naar de benadering van het kind. Moet je het kind benaderen als een kind met een beperking of moet je juist zo normaal mogelijk doen. Uiteindelijk komen we samen tot een nieuwe manier van kijken naar je kind. Een manier die je zal helpen om de uitdaging van het ouderschap niet meer als zo zwaar of hectisch te ervaren. ACTIE is het sleutelwoord en daar gaan we voor….

 

Wil je hier meer informatie over zoals mogelijke data en de prijs? Neem dan contact met mij op.